Bygga hus på motorklubbens mark

Vi på motorklubben har en något jobbig situation på våra händer för tillfället. Vi har en granne som vill bygga hus på vår ”tomt”.  Givetvis så ville denne granne inte bygga hus på vår exakta tomt, utan snarare väldigt nära tomtgränsen. Det är enkelt att ställa sig frågan (och tro mig, det har vi också gjort), vem vill bygga så nära en motorbana? Faktum är ju att det kanske inte är den mest fridfulla platsen man kan befinna sig på, även om man älskar motorer och dylikt. Det är ganska höga ljudnivåer ofta och det kan damma osv. Så varför vill grannen bygga hus, och vad är vårat dilemma? Jo grannen har beskrivit det som att han äger en del mark bredvid banan, och vill bygga vid gränsen så att han kan kolla lite när det går tävlingar och så. Enkelt tänker ni, det funkar ju inte om han inte betalar som alla andra åskådare? Svaret är inte riktigt så enkelt tyvärr. Grannen har i sin tur varit behjälplig när vi bett honom om grejer och gått med på en del andra saker som kanske har varit på gränsen till att bli ifrågasatt när de genomfördes. Dessutom har han vid ett antal tillfällen lånat ut en del av sin mark så vi har kunnat använda den som parkering vid tävlingar. Vi har alltså ett bra förhållande. Lätt tänker ni, låt honom bygga hus, det handlar om att ge och ta. Ja hade det varit så enkelt så hade han redan fått bygga hus, och om jag känner honom rätt hade det kommit en bra bit. Problemet är att om han ska bygga hus så pass nära banan så hamnar ett säkerhetsansvar på oss, och det gör det hela mycket svårare. Vi tycker absolut att han kan få bygga hus, men vi hade önskat att det inte var riktigt så nära banan som han tänker. Hur tycker ni att vi ska lösa detta dilemmat?