trafikolycka

Olycka i trafiken? Tänk på detta

Om man inte har varit med om en olycka i trafiken innan så kan det vara svårt att veta vad man ska göra när det väl inträffar. Och även om man har läst på eller har kunskapen kring hur man ska agera så är det inte säkert att man är i rätt tillstånd att göra det. Många blir chockade vid en olycka och glömmer helt bort vad det bör och ska göra.

När du varit med om en olycka så ska du stanna kvar i bilen tills du är helt säker på att du kan kliva ut utan att det är lika med fara för dig. Många gånger finns det risk att andra bilar i närheten inte hinner stanna. Det kan vara bra att ta sig ur bilen och gå bort från vägen om man kan. Är det en mindre olycka utan några skador så börjar inte sällan de inblandade förarna diskutera anledningen till olyckan. Detta är totalt onödigt och någonting som bör undvikas. Lämna istället över det ansvaret till de som arbetar med försäkringar och liknande. Detsamma gäller när diskussionen leder till att ni inte är oense utan istället gör upp och kommer överens. Det bästa är helt enkelt att inte diskutera anledningar till olyckan, vems fel det är eller hur ni ska lösa det. Om olyckan är större och människor är skadade så är det bara att invänta blåljuset. Här kan trafikskada vara aktuellt i efterhand vilket gör att försäkringsbolag och advokater är viktiga aspekter att tänka över.

Är det en mindre olycka så bör du istället för att diskutera med andra människor ta kontakt med polis om du känner dig osäker på vad som sker. Ta kontaktuppgifter på de inblandade personerna, och ta även kontaktuppgifter till de vittnen som kanske funnits på plats. Detta kan vara bra att ha om händelsen går till domstolen och behöver redas ut. Speciellt viktigt är det om det har blivit någon typ av trafikskada på personer eller fordon.

Vidare läsning: Se till att du får rätt ersättning vid olycka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *